ایمپلنت دندان یکی از بهترین و جدیدترین روش ها برای پر کردن جای خالی دندان یا دندان های از دست رفته است. ایمپلنت نوعی میله کوچک پیچی شکل از جنس تیتانیوم است که طی عمل جراحی به استخوان فک پیوند زده می شود و پس از جوش خوردن پیچ به استخوان فک، روکش دندان که عملکردی شبیه به تاج دندان دارد بر روی آن قرار می گیرد.
در صورتی که به هر دلیلی دندان خود را از دست داده اید می توانید از روش های جایگزین مثل دندان مصنوعی، بریج دندان و ایمپلنت کمک بگیرید. ایمپلنت در مقایسه با دندان مصنوعی و بریج دندان یک روش طبیعی تر و همچنین دائمی است.
دو بخش اصلی ایمپلنت شامل فیکسچر و اباتمنت است که به بخش فلزی که داخل استخوان فک قرار می گیرد فیکسچر گفته می شود و به قسمتی تاجی که در بالای لثه تعبیه می شود اباتمنت گفته می شود. روی اباتمنت روکش ایمپلنت قرار می گیرد. جنس پایه ایمپلنت از تیتانیوم بوده که سازگاری بالایی با فک انسان دارد و یکی از دائمی ترین روش ها برای دندان دار شدن است.
فرقی نمی کند که یک دندان خود را از دست داده باشید یا تمام دندان های خود را، در صورتی که شرایط زیر را نداشته باشید می توانید با کاشت ایمپلنت برای همیشه دندان دار شوید:
ایمپلنت در مقایسه با دندان مصنوعی و بریج دندان مزایای بسیار زیادی دارد که عبارتند از:
ایمپلنت از نظر ظاهری و همچنین عملکردی کاملا مشابه دندان های طبیعی شماست و کسی متوجه ایمپلنت شما نمی شود.
طول عمر ایمپلنت دندان بسیار بالاست و در صورت رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت، حتی ماندگاری آن مادام العمر هم خواهد بود.
یکی از مزایای ایمپلنت دندان این است که برخلاف دندان مصنوعی که نوعی پروتز دندان متحرک است اما ایمپلنت نوعی پروتز دندان ثابت است و به استخوان فک فیکس می شود.
برخی از عوارض ایمپلنت دندان کوتاه مدت هستند اما برخی دیگر در صورت مراجعه به افراد غیر متخصص ممکن است بلند مدت و یا حتی خطرناک باشند؛ بنابراین در انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دقت داشته باشید. شایان ذکر است که رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت نیز تاثیر بسزایی در عدم بروز عوارض ایمپلنت دندان دارد. از جمله عوارض و خطرات ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کاشت ایمپلنت نوعی عمل جراحی سرپایی است که اصولا با تزریق بی حسی انجام می شود. مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب به شرح زیر است:
همان طور که گفتیم رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان نیز مانند انتخاب پزشک متخصص در موفقیت یا عدم موفقیت ایمپلنت حائز اهمیت است. از جمله نکات مراقبتی که بعد از ایمپلنت باید رعایت کنید عبارتند از:
هزینه ایمپلنت دندان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که این فاکتورها عبارتند از:
اصولا حدود 3 الی 6 ماه زمان نیاز است تا پس از جایگذاری پیچ ایمپلنت تاج ایمپلنت روی آن نصب شود. زیرا پس از کاشت باید ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد. پس از گذشت این مدت زمان در صورت صلاحدید متخصص ایمپلنت دندان، اباتمنت و روکش دندان نیز نصب می شود و شما دندان دار می شوید.
البته اگر ایمپلنت دندان جلو انجام داده اید و نگرانی بی دندان بودن چند ماهه خود هستید؛ باید خیالتان را راحت کنیم که در این مدت زمان پزشک به شما پروتز متحرک می دهد که در هنگام خندیدن و صحبت کردن اعتماد به نفس شما پایین نیاید.
در حین کاشت ایمپلنت، لثه های شما با تزریق بی حسی، بی حس می شود و دردی را احساس نخواهید کرد. اما پس از بین رفتن تاثیر بی حسی ممکن است کمی درد داشته باشید که قابل تحمل است و با مصرف مسکن های تجویزی به طور کامل رفع می شود.
طول عمر ایمپلنت معمولا بالا است و بیش از 15 سال است اما در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان طول عمر ایمپلنت دندان همیشگی نیز می شود.