در صورتی که پس از کاشت ایمپلنت دندان، به مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان پایبند نباشید؛ احتمال شکست درمان و بروز عوارض وجود دارد. به دلیل مهم بودن مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت ما در اینجا قصد داریم به طور مفصل درباره این موضوع صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.
نحوه نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان رابطه مستقیمی با میزان ماندگاری و طول عمر ایمپلنت های دندانی دارد؛ این موضوع به حدی مهم است که در صورت مراقبت صحیح از ایمپلنت های دندانی ماندگاری ایمپلنت دندان، مادام العمر می شود.
از آنجا که هزینه ایمپلنت دندان نسبتا بالا است؛ ارزشش را دارد که با رعایت نکات مراقبتی گفته شده از سوی متخصص ایمپلنت دندان مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید. از جمله مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان عبارتند از:
به محض اینکه جراحی کاشت ایمپلنت دندان شما تمام می شود، مراقبت از ایمپلنت دندان شروع می شود. شما در راه خانه باید استراحت کنید و به هیچ عنوان رانندگی نکنید تا اثرات داروی بی حسی به طور کامل از بین رود.
مهم ترین نکاتی که باید در ساعات اولیه پس از کاشت ایمپلنت باید در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید ناحیه را دستکاری کنید و از شستشوی دهان خود پرهیز کنید.
خونریزی از محل کاشت ایمپلنت ممکن است تا 72 ساعت ادامه داشته باشد. بهترین راه کنترل خونریزی پس از کاشت ایمپلنت استفاده از گاز استریل به مدت یک ساعت است. این گاز استریل بلافاصله پس از جراحی بر روی محل کاشت گذاشته می شود و از شما خواسته می شود تا یک ساعت آن را از دهان خود خارج نکنید.
پس از بازگشت به منزل در صورت خونریزی هر 6 تا 10 ساعت می توانید یک گاز استریل تمیز بر روی ناحیه قرار دهید. در مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت گفته می شود که در صورتی که خونریزی بیش از حد باشد می توانید به جای گاز استریل، یک چای کیسه ای مرطوب را گاز بگیرید.
همچنین برای جلوگیری از خونریزی پس از کاشت ایمپلنت نیاز است نکات زیر را رعایت کنید:
یکی از عوارض ایمپلنت دندان، درد است که اصولا با مصرف مسکن های تجویزی دندانپزشک در زمان مقرر می توانید آن را کنترل کنید. در صورتی که علیرغم مصرف مسکن های تجویز درد ایمپلنت دندان شما ادامه دار بود حتما دندانپزشک خود را در جریان بگذارید.
از بین بردن تورم و کبودی ناشی از جراحی
اصولا پس از کاشت ایمپلنت ممکن است لثه ها شما دچار تورم و کبودی شود؛ این موضوع کاملا طبیعی است. اما در صورتی که تورم دندان برای شما آزاردهنده است، می توانید یک کمپرس یخ روی صورت خود به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید. همچنین در صورت اجتناب از خوردن نمک، مصرف آب کافی و خوابیدن در حالت نشسته هم تا حد زیادی می توانید این تورم و کبودی را کنترل کنید.
معمولا شما از فردای روز جراحی می توانید به محل کار خود بازگردید اما در صورتی که شغل شما فعالیت بدنی زیادی دارد، بهتر است چند روز مرخصی بگیرید. در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان آمده است که به مدت یک هفته از فعالیت بدنی و ورزش خودداری کنید.
رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره بهبودی و پس از آن بسیار مهم است و همواره در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به آن توصیه می شود. بافت های نرم اطراف ایمپلنت نیاز به محیطی تمیز برای بهبودی دارند. یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت، عفونت ایمپلنت دندان است که در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال عفونت به صفر درصد می رسد.
در روزهای اولیه دندان های خود را هر شب طبق معمول همیشگی مسواک بزنید، اما حواستان باشد که مسواک با ایمپلنت تماس نداشته باشد. پس از خوردن غذا یا خوراکی، دهان خود را با آب نمک بشویید. این کار را بهتر است تا یک هفته پس از کاشت ایمپلنت ادامه دهید.
مصرف سیگار و نوشیدنی های الکل دار به شدت بر کند شدن روند درمان شما تاثیرگذار است. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که حداقل به مدت 2 ماه پس از کاشت ایمپلنت از کشیدن سیگار و مصرف نوشیدنی های الکل دار پرهیز کنید.
معمولا به شما گفته می شود که دو هفته پس از ایمپلنت دندان برای کشیدن بخیه به کلینیک دندانپزشکی مربوطه مراجعه کنید. البته تا زمان آماده شدن تاج ایمپلنت نیاز است که در زمان های تعیین شده برای بررسی وضعیت ایمپلنت های دندانی به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
پس از کاشت ایمپلنت توصیه می شود که که غذاهای نرم استفاده کنید. در روز اول ایمپلنت دندان، تنها شما مجاز به مصرف غذاهای بسیار نرم و مایعات هستید. پزشکان بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندان خوردن بستنی، اسموتی، ماست، پوره سیب زمینی، پودینگ، سوپ خامه ای، سس سیب و آبگوشت خنک را توصیه می کنند.
از یک هفته پس از جراحی ایمپلنت دندان می توانید به تدریج به سمت غذاهایی که نیاز به جویدن بیشتری دارند مانند ماکارونی، برنج، تخم مرغ، پاستا و … بروید.
معمولا پس از گذشت دو هفته از جراحی ایمپلنت می توانید رژیم غذایی معمولی خود را داشته باشید و غذاهای سفت و جویدنی مانند سبزیجات خام، گوشت و … به رژیم روزانه خود اضافه کنید.