کاشت ایمپلنت ممکن است به دلایل متعددی باعث درد شود؛ که در برخی موارد این درد به میزان کم، طبیعی است. حین عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، بدلیل استفاده از مواد بی حسی موضعی، بیمار احساس درد نخواهد کرد و عمل جراحی بدون هیچ گونه دردی انجام می شود.
درد ایمپلنت دندان معمولا در 3 تا 5 روز اول طبیعی به نظر می رسد، اما اگر این درد به مدت بیش از یک هفته ادامه داشته باشد، ضروری است منشا آن را بررسی و تشخیص داد. استفاده از ایمپلنت دندان معمولا در شرایطی صورت می گیرد که یک یا چند دندان از دست رفته باشند.
ایمپلنت دندان در واقع پایه هایی هستند که توسط متخصص ایمپلنت در استخوان فک بالا یا پایین کاشته می شوند. این ایمپلنت ها به عنوان ریشه دندان عمل می کنند و به منظور حمایت از تاج دندان به کار می روند.
زمانی که ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش بخورد، استحکام کافی را فراهم می کند تا فعالیت هایی مانند جویدن یا گفتار به خوبی انجام شود. بعد از کاشت ایمپلنت دندان، ظاهر دندان ها به شکلی کاملا مشابه دندان های طبیعی تغییر می کند.
انواع ایمپلنت دندانی تفاوت های مهمی با دندان های طبیعی دارند؛ یکی از مهم ترین این تفاوت ها این است که ایمپلنت دندان عصب ندارد. خود فرآیند کاشت ایمپلنت به درد منجر نمی شود و درد مرتبط با ایمپلنت باید از مکان دیگری ناشی شود. همانطور که ذکر شد، باید حداکثر ۲ هفته پس از جراحی ایمپلنت دندان، دردی حاصل نشود، مگر اینکه دلیل خاصی موجب آن شده باشد. حتی برخی ادعا کرده اند که بعد از یک یا دو سال از کاشت، درد را تجربه کرده اند که مسلما نشانه خوبی نیست. درد پس از کاشت ایمپلنت ممکن است به دلایل زیر باشد:
در اکثر موارد، درد ایمپلنت دندان از لثه و استخوان اطراف آن ناشی می شود. پری ایمپلنتیت، که عفونت استخوان اطراف ایمپلنت را نشان می دهد، یکی از رایج ترین علل درد پس از ایمپلنت است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که باکتری ها به استخوان اطراف ایمپلنت نفوذ کنند. اگر عفونت ایمپلنت دندان زود تشخیص داده شود، احتمالا با مصرف آنتی بیوتیک و رعایت بهداشت دهان، درد قابل کنترل است. در صورت عدم تاثیرگذاری، ممکن است نیاز به برداشت ایمپلنت، درمان عفونت و سپس جایگزینی مجدد ایمپلنت باشد.
اگر احساس کنید ایمپلنت شما شل شده است، دلیل آن ممکن است از دست رفتن استحکام استخوان اطراف آن باشد. این موضوع نشان دهنده این باشد که ایمپلنت شما به درستی کار نمی کند و از ابتدا به درستی با استخوان اطراف جوش نخورده است. درد ایمپلنت دندان به علت بی ثباتی ممکن است عدم رعایت مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان مانند سیگار کشیدن بیمار یا قرار گرفتن دندان در استخوانی باشد که به اندازه کافی محکم نیست که فشار ایمپلنت را تحمل کند.
یکی از عوارض ایمپلنت دندان که بسیار نادر است؛ آسیب به اعصاب است. اگر دندانپزشک سهوا به عصب استخوان فک پایین آسیب بزند، علائمی مانند سوزش یا بی حسی در قسمت های پایینی چانه، لب ها و یک طرف زبان شما ایجاد می شود. در برخی موارد، این علائم با بهبودی عصب ناپدید می شوند، اما در موارد دیگر درد ایمپلنت دندان ممکن است دائمی باقی بماند.
اگر ایمپلنت به درستی کاشته نشده باشد، ممکن است باعث درد در استخوان اطراف ایمپلنت شود. وقتی چیزی گاز می گیرید، نیروی اضافی روی ایمپلنت به استخوان فشار می آورد که باعث ناراحتی و درد می شود. این ناراحتی معمولا در حین یا بعد از جویدن رخ می دهد. در صورت ادامه مشکل، تغییر تاج یا روکش دندان می تواند مشکل را حل کند.
اگر ایمپلنت به درستی در فک قرار نگیرد و با دندان های مجاور تداخل داشته باشد، ممکن است باعث درد شود. وقتی ایمپلنت به درستی کاشته نشده باشد، ممکن است به جای کمک به دندان های دیگر، به آنها آسیب برساند. برای رفع درد ایمپلنت دندان، گاهی اوقات لازم است دندان مجاور کشیده شود. اگر می خواهید از چنین مشکلاتی در امان باشید حتما به یک متخصص ایمپلنت خوب مراجعه کنید.
سعی کنید از اقداماتی که باعث این مشکلات می شوند، جلوگیری کنید تا به درد کمتری در این فرآیند درمانی مبتلا شوید.
پس از اتمام جراحی، متخصص ایمپلنت به شما توصیه هایی در خصوص مراقبت پس از عمل، به ویژه در کنترل درد، ارائه می دهد. برای بهبود مدیریت درد پس از عمل، به موارد زیر توجه کنید:
با پیگیری دقیق این توصیه ها، می توانید فرآیند بهبودی پس از عمل ایمپلنت دندان خود را بهبود بخشید و درد را کاهش دهید.