درصد موفقیت ایمپلنت دندان به به موارد مختلفی وابسته است. بسیاری از کسانی که می خواهند کاشت دندان انجام دهند، از بابت نتیجه نهایی آن نگرانند. ایمپلنت دندان بسته به جنسی و کیفیتی که دارد قیمت های متفاوتی هم دارد. درصد موفقیت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. موفقیت درمان ایمپلنت به معنای ایمپلنت هایی است که با موفقیت و به طور دائم با استخوان فک بیمار جوش خورده اند. هرچند نمی توان یک درصد مشخص و قطعی برای آن تعیین کرد، اما فاکتورهای مختلفی وجود دارد که بر اساس آن می توان نرخ موفقیت کاشت ایمپلنت را تعیین نمود.
انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان که با استفاده از تخصص، دانش و علم خود و با استفاده از مواد با کیفیت و مناسب، عمل ایمپلنت دندان را به بهترین شکل انجام دهد، از عواملی است که می تواند بر موفقیت نهایی عمل ایمپلنت دندان تاثیر بسیاری بگذارد.
گاهی اوقات تراکم استخوان فرد بیمار به حدی کاهش پیدا می کند که امکان انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان را فراهم نمی کند. در این حالت، پزشک ممکن است از پیوند استخوان به عنوان یک پایه استفاده کند تا استحکام لازم را برای انجام عمل کاشت فراهم آورده و در نتیجه، درصد موفقیت ایمپلنت دندان را به طرز چشمگیری بالا ببرد.
کاشت ایمپلنت به سالم بودن لثه و استخوان کافی برای محافظت از آن وابسته است. پس از نصب ایمپلنت، برای رسیدن به نتیجه دلخواه، محافظت از این ساختارها و حفظ سلامت آنها بسیار حائز اهمیت است. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک برای اطمینان از سلامت ایمپلنت و موفقیت کاشت آن نیز بسیار مهم و ضروری است.
در صورتی که دندان خود را از دست بدهید و زمان زیادی از آن گذشته باشد، ممکن است در اثر عفونت و… تراکم استخوان فک از بین برود و تراکم لازم را برای یک ایمپلنت موفق نداشته باشند. بنابراین هر چه زودتر برای درمان اقدام کنید، درصد موفقیت ایمپلنت دندان بیشتر می شود.
در صورتی که پزشک معالج در کار خود به اندازه کافی متخصص نباشد، ممکن است به درستی نوع درمان پروتزی را طراحی و اجرا نکند. همچنین، استفاده از مواد باکیفیت و مستحکم برای تاج و حتی ابزار جایگزین ریشه نیز بسیار حائز اهمیت است تا پس از انجام ایمپلنت، هرگونه شکستگی و یا خم شدگی را جلوگیری کرده و بیمار نتیجه دلخواه را از ایمپلنت دندان بیابد.
بافت های عفونی ممکن است روند بهبود پس از قرار دادن ایمپلنت دندان را به تاخیر بیندازد یا حتی متوقف کند. این یکی از علل نادر شکست ایمپلنت است. پزشکان ایمپلنت که به خوبی آموزش دیده اند، شستشوی ضد میکروبی و مصرف آنتی بیوتیک ها را برای کاهش خطر عفونت پس از جراحی ایمپلنت را توصیه می کنند.
رسیدن خون کافی به استخوان فک برای بهبود سریع ایمپلنت ها ضروری است. سیگار می تواند خون رسانی به لثه ها و حمایت از استخوان را کاهش دهد. این موضوع می تواند روند بهبود را به تاخیر بیاندازد و خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهد.
دیابت کنترل نشده باعث بهبودی کند و افزایش حساسیت به عفونت می شود. این موضوع می تواند منجر به شکست ایمپلنت دندان شود. جراح دندانپزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که قبل از گذاشتن ایمپلنت (یا ایمپلنت ها) سیگار خود را ترک کنید، یا اگر دیابتی هستید، قبل از جراحی ایمپلنت، سطح A1C شما کمتر از حد معینی باشد.
وقتی ایمپلنت دارید، رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. دندان کاشته شده را می توان مانند سایر دندان های طبیعی تمیز کرد. ناحیه زیر ترمیم ایمپلنت باید به دقت تمیز شود تا اطمینان حاصل شود که باقیمانده غذا و باکتری وجود ندارد. تجمع ذرات غذا و باکتری در اطراف ترمیم ایمپلنت می تواند خطر عفونت پری ایمپلنتیت را افزایش دهد.
رعایت بهداشت دهان و دندان در اطراف دندان ها و ایمپلنت ها و رعایت برنامه معاینه منظم 3 تا 6 ماهه با دندانپزشک یا بهداشت دهان ضروری است.
در مقایسه ایمپلنت با بریج های دندانی باید بگوییم که، ایمپلنت های دندانی به منظور داشتن دوام و طول عمر طولانی طراحی شده اند. در واقع، درمان با ایمپلنت، گزینه ای مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که با درصد موفقیت بسیار بالا همراه است. مطالعات کلینیکی طی 40 تا 50 سال گذشته نشان می دهد که درمان با ایمپلنت دندان موفقیت بالایی بیش از ۹۵ درصد را داشته است.
در حالی که طول عمر بریج های دندانی طبق بیانیه سازمان دندانپزشکی آمریکا حدود 10 سال است که نشان دهنده ساختار ضعیف دندان های پایه به عنوان حمایت کننده بریج ها می باشد؛ طول عمر و دوام ایمپلنت های دندانی گاهی به 20 سال و بیشتر نیز می رسد. دندان هایی که به عنوان پایه بریج به کار برده می شوند در معرض خطر پوسیدگی و شکستگی بیشتری قرار دارند.
همچنین در مقایسه ایمپلنت با دندان مصنوعی هم باید گفت که، دندان های مصنوعی نیز معمولا بین 3 تا 5 سال عمر می کنند و در طول این زمان به طور مداوم باید ترمیم شوند. زیرا استخوان زیر آنها شروع به تحلیل رفتن و کاهش یافتن می نماید.
افرادی که دارای استخوان های سالم و مستحکم در فک برای پیوند دارند و کسانی که بلافاصله پس از از دست دادن دندان خود برای ایمپلنت اقدام می کنند، معمولا بهترین نتیجه را از ایمپلنت می گیرند. رعایت مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان و بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات در فواصل زمانی منظم پس از انجام ایمپلنت نیز از عواملی است که باعث افزایش درصد موفقیت ایمپلنت دندان می شود.
ایمپلنت دندان یک روش فوق العاده است که توسط آن می توانید جای خالی دندان از دست رفته را با ظاهری کاملا مشابه با دندان طبیعی پرکنید و زیبایی و یکدستی دندان های خود را از نو بیابید. با وجود اینکه هزینه درمان ایمپلنت نسبت به سایر خدمات درمانی کمی بالاست، اما این هزینه در برابر دوام و ماندگاری و مزایای کاشت ایمپلنت دندانی و در نهایت بالا بودن درصد موفقیت ایمپلنت دندان کاملا قابل توجیه است.