کاشت ایمپلنت در اکثر مواقع موفقیت آمیز است به طوری که طبق آمار گفته می شود که در 98 درصد مواقع ایمپلنت های کاشته شده بدون مشکل بوده اند، برخی افراد در 2 درصد باقی مانده جای می گیرند و ممکن است عوارض ایمپلنت دندان و شکست درمان را تجربه کرده باشند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی عوارض شایع ایمپلنت دندان بپردازیم.
از جمله عوارض ایمپلنت دندان که برخی از افراد تجربه می کنند عبارتند از:
یکی از نگران کننده ترین عوارض ایمپلنت دندان، شل شدن آن است. در صورتی که استخوان فضای کافی برای نگهداری ایمپلنت نداشته باشد، ممکن است با این مشکل مواجه شوید. البته خوردن ضربه به دندان ها، استعمال دخانیات، افزایش سن و جویدن اجسام سخت نیز می توانند باعث شل شدن ایمپلنت های دندانی شوند.
یکی دیگر از نگران کننده ترین عوارض کاشت ایمپلنت دندانی، عفونت ناحیه اطراف کاشت است. این مشکل ممکن است بلافاصله پس از کاشت یا حتی پس از ماه ها یا سال ها رخ دهد.
عفونت اطراف ایمپلنت دندان با علائمی همچون، تورم، قرمزی، خونریزی، خروج چرک، بوی بد دهان و در برخی مواقع همراه با تب است که در صورت مشاهده آنها هر چه سریعتر به مطب پزشک خود مراجعه کنید.
در اکثر مواقع پایه ایمپلنت طی فرآیند استئواینتگریشن به طور کامل به استخوان فک جوش می خورد، اما در برخی مواقع ممکن است در اثر خوردن مواد غذایی سفت و سخت یا ضربه، ایمپلنت به صورت جزئی جابجا شود. این جابجایی چندان زیاد نیست و این گونه نیست که تصور کنید ایمپلنت تان شده است یا می خواهد بی افتد. بلکه احساس درد جزئی در دندان های کنار یا احساس فشار به دندان های مجاور خواهید داشت.
جابجایی جزئی ایمپلنت به تنهایی یک عارضه نیست اما در صورتی که به آن توجه نشود ممکن است باعث شل شدن ایمپلنت و از دست دادن آن شود.
تعداد کمی از افراد به جنس پایه ایمپلنت حساسیت دارند و علائم آن گزگز کردن زبان و لثه، تغییر طعم دهان، تب و لب، التهاب یا تورم در ناحیه کاشت و … است که در این صورت ممکن است مجبور به خارج کردن ایمپلنت های دندانی شوند و مبلغی که بابت هزینه ایمپلنت دندان کرده اند به هدر رود.
گاهی اوقات در هنگام ایجاد فضا در استخوان برای کاشت ایمپلنت یا در هنگام نصب ایمپلنت به عصب ناحیه آسیب وارد می شود. علائم این دسته از عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از بی حسی یا سوزن سوزن شدن زبان، لثه، لب و یا حتی صورت.
ممکن است پس از کاشت ایمپلنت تا مدتی به صورت جزئی و موقت خونریزی لثه داشته باشید که این موضوع نگران کننده نیست اما در صورتی که خونریزی لثه شدید باشد و همراه با علائمی مثل درد، ناراحتی معده و … باشد حتما باید پزشک خود را در جریان بگذارید.
یکی از نادرترین عوارض ایمپلنت دندان که تنها در زمانی که کاشت ایمپلنت در فک بالا انجام شده باشد، رخ می دهد؛ بروز مشکلات سینوسی است. در صورتی که دیواره حفره سینوس بیمار ضعیف باشد، ایمپلنت ممکن است به تدریج آن را سوراخ کند و وارد حفره سینوسی شود. در صورت بروز این عارضه، باید ایمپلنت برداشته شود و پس از ترمیم حفره سینوس، ایمپلنت مجددا نصب شود.
فرقی نمی کند که کدامیک از عوارض ایمپلنت را تجربه کرده اید و یا اینکه جزئی یا شدید است. در صورت مشاهده علائم زیر باید هر چه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید:
در صورت رعایت موارد زیر تا حد زیادی می توانید از بروز عوارض ایمپلنت دندان پیشگیری کنید:
نقش دندانپزشک در بروز یا عدم بروز عوارض ایمپلنت دندان بسیار جدی است. در صورتی که بهترین متخصص ایمپلنت دندان را انتخاب کنید خیالتان بابت انتخاب برند ایمپلنت و نحوه کاشت راحت است.
متخصص ایمپلنت دندان ممکن است در طول معاینه برای ارتقای سلامت بافت لثه و دندان های اطراف درمان های دیگر را قبل از کاشت ایمپلنت پیشنهاد دهد که باید آنها را انجام دهید.
در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستید یا دارو استفاده می کنید حتما دندانپزشک خود را در جریان بگذارید. برای مثال اگر دیابت داشته باشید و پزشک خود را در جریان نگذارید؛ احتمال شکست ایمپلنت بسیار زیاد است. اما در صورت در جریان گذاشتن دندانپزشک خود، پس از معاینه می توانید متوجه شوید که با کدام یک از انواع ایمپلنت می توانید درمان را شروع کنید و یا اینکه اصلا کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی نیستید.
همان طور که گفتیم یکی از دلایل شل شدن ایمپلنت های دندانی، مصرف دخانیات است بنابراین اگر می خواهید که طول عمر ایمپلنت دندانی خود را افزایش دهید، مصرف دخانیات را کنار بگذارید.
پس از کاشت ایمپلنت، خوردن خوراکی های سفت و سخت را کنار بگذارید. چرا که خوردن این گونه مواد غذایی باعث حرکت جزئی ایمپلنت دندانی می شوند.
رعایت بهداشت دهان و دندان زمانی که کاشت ایمپلنت انجام داده اید بیش از پیش اهمیت دارد و باعث افزایش ماندگاری ایمپلنت دندانی می شود.